Meditasyonun Önemi

1 yorum
Meditasyon bireyin iç huzura ulaşmasına ve ruhunun özüyle tanışmasına olanak sağlayan bir kişisel gelişim yöntemidir. Birey bu uygumalada en rahat ettiği pozisyonda oturarak, genelde önceden hazırlanmış meditasyon müziklerini dinleyerek iç benliğine ulaşır.
Meditasyonun yararları saymakla bitmez. Konsantre bozukluğu, dikkatsizlik, psikolojik sorunlar vb. her türlü sorunları aşmak için etkili bir yöntem olmasıyla bereber, aynı zamanda maneviyatında güçlenip, hayata karşı yepyeni bir bakış açısına sahip olamımızı sağlar.
Sürekli uygulanması halinde yaşamın bütün stres ve sıkıntılarından kurtulup, yüksek benliğimizi ve bilincimizi daha yakından tanımamıza olanak sağlar.

Ruhsal gelişmede sezgisel bilginin rolü azımsanamayacak kadar çoktur. Aklın, mantığın hatta bilimin çözüm bulamadığı bir çok sorunun cevabını meditasyon sayesinde berraklaşıp, farklı bir bakış açısı bulan zihnimiz ve ruhumuz sezgi yoluyla ulaşır.


Meditasyonun bir diğer ilgi çekici yanı ise her dinin içinde olması, her dine uydurulabilmesidir. Bütün dinler kendilerine göre doktrinler ortaya atıp, birbirlerinden farklı amaçlara hizmet ettiklerini savunsalarda hepsi özü bulmayı hedeflemiştir. Bunun için de farklı isim ve uygulamalarla hepsinin yolu meditasyondan geçmiştir. Çünkü meditasyon kendini tanıyıp, özü bulmaktır. Öz yaratandır. Meditasyonda özle bir olup , onu hissettmek için en etkili yöntemlerden biridir.
Ayrıca meditasyon, vücudu saran enerji alanı olan auranın, negatiflikten arındılırılıp bu sayade çakralardaki tıkanıklıkların temizleyerek fiziksel olarak sağlıklı bir yaşam sürmemezi sağlar. Çünkü her çakranın kontrol ettiği organlar vardır ve çakralar gerekli enerjiyi baktıkları organlara sağlayarak daha sağlıklı olmalarını sağlarlar. Aynı zamanda bizleri öfke, sinir, kızgınlık, kırılganlık gibi negatif duygulardan da arındırıp, bunlar yerine sevgi, evrenle uyum içinde olma, bağışlayıcılık gibi olumlu duygularla kuşatıp, farkındalığımızın artmasına sağlar.

Sonuç olarak hepimizin mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürderebilmemiz için işimizi, evimizi, ailemizi, çevremizdeki insanları, en önemlisi kendimizi sevmemiz gerekir. Bununda yolu ruhi bunalımlardan arınmakta geçer. Ruhi bunalımlarında ilacı meditasyondur. Tıpkı bir zincir gibi..

Bu yazıyı paylaşın!
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

1 Yorum var Meditasyonun Önemi

Adsız
16 Ağustos 2010 03:00

Gerçekten "etkileyici" bir yazı ve de önemli.

Yorum Gönder