Enerjimiz ve Biz

1 yorum
Enerji yaratıcının en kusursuz hediyelerinden biri şüphesiz. Bu büyük güç yaşamın her alanında düzenli ve sistematik bir şekilde her canlıda mevcut. Gözle görübilir olmadığı için beş duyu organımızla algılayamayacağımız gibi ancak hissedebilir ya da başka bir objeye etkisini gözlemleyebiliriz. Yani enerji, kendini somut madde olarak değil ama hareketle gösteren bir kuvvette denilebilir.

Günlük hayatımızda, işe veya okula giderken ya da evimizdeyken herşeyi o kadar monoton bir şekilde yaşıyoruz ki anın varlığını çoğu zaman unutuyoruz. Çoğu işimizde bedenimiz farklı aklımız farklı yerlerde oluyor. Hatta eminim şu anda bu yazıyı okuyan pek çok kişi yazının içeriğini, okuduğu cümleyi anlamadan göz gezdirip geçiyor. Bu da içimizdeki enerjinin bölünüp yanlış ve faydasız kullanılmasına neden oluyor.


Peki içimizdeki enerjimizi nasıl hissedebiliriz?

Bunun için başlangıç çalışmalarımda eserlerinde büyük ölçüde faydalandığım Chislane Martel'in ''enerjiyi hissetmek'' adlı alıştırmasını, kendi eklemelerimle birleştirip sizlerle paylaşacağım.
Alıştırmaya başlamadan önce yukarıda bahsettiğim gibi anın farkına varmınızı istiyorum.
Öncelikle 5 defa derin derin nefes alıp verin. Bunu yaparken nefesi burnunuzdan alın, ağzınızdan verin ve gözleriniz kapalı olsun.
Şimdi ellerinizi yaklaşık 5 - 10 cm uzaklıkta birbirine bakacak şekilde karşılıklı tutun.
Çok yavaşça, gidip gelen bir hareketle aralarındaki uzaklığı arttırarak ellerinizi yaklaştırıp uzaklaştırın.Bunu yaparken konsantre olun. Eğer gerçekten konsantre olabilirseniz elleriniz arasında oluşturduğunuz enerjiyi hissedebilirsiniz.
Daha sonra ellerinizi yaklaşık 30 cm birbirinden uzaklaştırın. Çok yavaşça, hafif bir basınç hissedene kadar, tekrar yaklaştırın. Şu an, vücudunuzun enerji sınırına dokundunuz.
Eğer emin değilseniz, alıştırmayı çok daha dikkatli bir şekilde tekrar edin. Yalnız daha önce, enerjiyi harekete geçirmek için, ellerinizi hızlı bir şekilde birbirine sürtün.
Eğer fırsatını bulursanız, bu alıştırmayı bir çocukla, oyun şeklinde deneyin. Ellerinizi (sizin sağ eliniz, onun sol eli) yavaşça yaklaştırın ve herhangi bir şey hissettiğinde size "evet" demesini isteyin.
Onun, bu enerjiyi ne kadar çabuk "hissettiğini" görünce şaşıracaksınız. Aynı şey sizin için de geçerli, çünkü çocukların enerjisi çok daha saf ve kuvvetlidir.

Alıştırmayı tamamladıktan sonra ellerinizi yıkamanızı tavsiye ederim. Bu küçük alıştırma sayesinde artık sizde enerjinizin farkına vardınız. Daha sonraki yazılarımıda enerjimizin etkin kullanımını ele alacağız.
İçinizdeki büyük gücün farkına varmanız dileğiyle..
Bu yazıyı paylaşın!
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

1 Yorum var Enerjimiz ve Biz

Adsız
25 Mayıs 2011 13:52

Waow hissettim enerjimi,süpermiş.Deneyin.

Yorum Gönder